header image

Πρόσκληση σε κοινή σύσκεψη

04/11/2008

Πρόσκληση σε κοινή σύσκεψη


Προς

  • την Γραμματεία Ισότητας ΓΣΕΕ,
  • τις Γραμματείες Ισότητας ΕΚΑ, ΕΚΠ
  • την Γραμματεία Ισότητας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων
  • τις εκλεγμένες στα Δ.Σ των Συλλόγων μελών τις ΟΤΟΕ


Συναδέλφισσες,

Η Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ παίρνει την πρωτοβουλία και σας καλεί σε κοινή σύσκεψη, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008, ώρα 12μμ. με θέμα τη χορήγηση « της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας», σύμφωνα με το άρθρο 142 του ν.3655/08.

Η πρωτοβουλία μας για την κοινή σύσκεψη, προκύπτει από την άρνηση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο και να χορηγήσει την έξι (6) μηνών άδεια σε εκτεταμένες κατηγορίες εργαζομένων μητέρων, ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που σύμφωνα με το νόμοδικαιούνται , μεταξύ των οποίων είναι και χιλιάδες εργαζόμενες στις Τράπεζες.

Η μη χορήγηση αυτής της παροχής που καθιερώθηκε με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο 3655/08 και πολυδιαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα για την αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών κατά μία πενταετία με τον ίδιο νόμο, αποδεικνύεται εμπαιγμός για χιλιάδες μητέρες εργαζόμενες.

Οι διάφορες αυθαίρετες, απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης να μη χορηγείται το 6μηνο, καθιστούν κενό γράμμα του Νόμου τις υποσχέσεις της για την προστασία της μητρότητας.

Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, με άμεση αντίδραση και κοινές δράσεις που πρέπει να συναποφασίσουμε για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα με την εφαρμογή του νόμου σε όσες γυναίκες το δικαιούνται.

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν συναδέλφισσες που έχουν αρνητικές απαντήσεις και ξεκίνησαν δικαστικές ενέργειες, καθώς και ο Σύλλογος της Τράπεζας Κύπρου που ξεκίνησε διαδικασίες και παρεμβάσεις για το ίδιο ζήτημα.

Η Γραμματεία μας, σε πρόσφατη συνεδρίαση της, έχει αποφασίσει ορισμένες δράσεις και μέτρα όπως:κοινή σύσκεψη με νομικό η εργατολόγο και γνωμοδότηση για το θέμα, ανακοίνωση στις συναδέλφισσες/ους, επιστολή στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, κάλεσμα στους Συλλόγους, ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για κοινή δράση, συνέντευξη τύπου, μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.


Συναδέλφισσες, η παρουσία όλων σας στη κοινή σύσκεψη κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κούβελα Φωτεινή
Υπεύθυνη Γραμματείας Ισότητας της ΟΤΟΕ

Ακολουθήστε μας