header image

Προς το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

24/11/2008

Προς τον

ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




Αγαπητές φίλες


Συμφωνούμε με το κείμενο επιστολής προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης που αφορά την τροπολογία για το επίθετο των γυναικών και το υπογράφουμε ως Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ.


Και αυτή η τροπολογία, αποτελεί μέρος της επίθεσης που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση στα πολύχρονα και με αγώνες κατακτημένα δικαιώματα των γυναικών που είναι και νομικά κατοχυρωμένα, καθιστώντας την ιδιαίτερα επικίνδυνη και εχθρική με τις γυναίκες.


Έχει προηγηθεί η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μη χορήγηση, σε χιλιάδες εργαζόμενες και στις τράπεζες, της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας (6μηνο) του αντιασφαλιστικού νόμου 3655/08 που πρόσφατα ψήφισε.


Εκτιμάμε ότι η επίθεση αυτή θα συνεχιστεί ,γιατί η κυβέρνηση έχει ασπαστεί όλες τις συντηρητικές ιδεολογικές αξίες που προάγει ο νεοφιλελευθερισμός και πρωτοπορεί τόσο στην προπαγάνδα των πιο οπισθοδρομικών απόψεων που αφορούν την απελευθέρωση των γυναικών στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία όσο και στην εφαρμογή τους.


Γι αυτό το λόγο χρειάζεται να συντονίσουμε την διαμαρτυρία και τον αγώνα μας.




ΚΟΥΒΕΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Μέλος Διοίκησης ΟΤΟΕ

Υπέυθυνη Γραμματείας Ισότητας

Ακολουθήστε μας