header image

Επιστολή προς τη ΓΣΕΕ

03/12/2008

Προς το Προεδρείο της ΓΣΕΕ


Συνάδελφοι,


Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Ισότητας της ΟΤΟΕ, κοινή σύσκεψη συνδικαλιστριών των Γραμματειών Ισότητας ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΕΚΠ, Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εκλεγμένων γυναικών στα Δ.Σ των Συλλόγων μελών τις ΟΤΟΕ καθώς και του Συλλόγου της Τράπεζας Κύπρου, με θέμα τη χορήγηση «της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας », το 6μηνο δηλαδή του άρθρου 142 του νόμου 3655/08. Στη σύσκεψη συμμετείχε η νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ συναδέλφισσα Έλλη Βαρχαλαμά.


Στη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι:


  • η μη χορήγηση αυτής της παροχής,αφορά χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες σε πολλούς κλάδους εργασίας οι οποίεςκάνουν χρήση του σχετικού άρθρου του νόμου και υποβάλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ, ο οποίος αυθαίρετα και παράνομα τις απορρίπτει. Η κυβέρνηση τον καλύπτει, παρανομεί δεκαι η ίδια αφού σε απαντητική επιστολή της Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας προς την ΟΤΟΕ , αρνείται τη χορήγηση του 6μηνου , παρερμηνεύοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε.
  • είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα με επικεφαλή τη ΓΣΕΕ, συναποφασίζοντας συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις.

Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε για άμεση συνάντηση μαζί σας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


Οι Γραμματείες Ισότητας

ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΕΚΠ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΟΤΟΕ.





Για τηλεφωνική επικοινωνία

Κούβελα Φωτεινή

Υπεύθυνη Γραμματείας Ισότητας της ΟΤΟΕ

2103641164

Ακολουθήστε μας