header image

Συνάντηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γυναικών UNI-Europa

19/12/2007

Συνάντηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γυναικών UNI-Europa

Βρυξέλλες 19 Δεκεμβρίου 2007

Στις 19 Δεκεμβρίου 2008, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η Συνάντηση της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής Γυναικών UNI-Europa,με κεντρικό θέμα την προετοιμασία της 3ης Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Γυναικών UNI-Europa, που θα πραγματοποιηθεί στη Νιων στις 14 &15 Μαΐου 2008.

Στην συνάντηση συμμετείχαν 25 γυναίκες, εκλεγμένες εκπρόσωποι από όλες τις γεωγραφικές ζώνες της UNI-Europa. Από την ΟΤΟΕ συμμετείχαν η συν. Φωτεινή Κούβελα και η Εύη Ζαΐμη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλάμβαναν :

«Αποτίμηση της συμμετοχής και της παρουσίασης της επιτροπής γυναικών UNI-Europaκατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου UNI-Europa που έγινε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2007 » .

Οι εκτίμηση των συμμετεχόντων ήταν ότι η παρουσία των γυναικών στη συνδιάσκεψη ήτανέντονη και δυναμική. Μεγάλη απήχηση είχε και η καμπάνια που ανέλαβε η επιτροπή για το ζήτημα της ίσης αμοιβής κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης.Οι συμμετέχουσες ανέφεραν ότι πολλές οργανώσεις υιοθέτησαν την καμπάνια σε εθνικό επίπεδο και κυρίως η Μ. Βρετανία όπου τοπρόβλημα είναι μεγάλο.

Σχετικά με την Προετοιμασία της 3ης Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης UNI-Europa, προτείναμε ως θέματα εξέτασης : πλήρη απασχόληση-πλήρη δικαιώματα, ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία.

Toκεντρικό θέμα που υποστήριξε και η εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ και τελικά υιοθετήθηκε από την επιτροπή ήταν « Συνδικάτα = Γυναίκες = Αμοιβές ».Στόχος της Συνδιάσκεψης θα είναι να εξετάσει την πρόοδο που έχειγίνει στο ζήτημα των ίσων αμοιβώνόπως είχε τεθεί στο Πρόγραμμα Δράσης της τελευταίας Συνδιάσκεψης, το 2004.

Η Συνδιάσκεψη θα εκλέξει επίσης την νέα Επιτροπή ΓυναικώνUNI-Europa. Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν έως τις 30/3/2007. Η Ζώνη 3 (στην οποία ανήκει η Ελλάδα)δικαιούται 5 θέσεις στην επιτροπή από τις οποίες την 1 έχει η Ελλάδα με την Κύπρο (αναπληρωματικό μέλος)..

Τέλος η Συνδιάσκεψη θαπροτείνει νέους τομείς δράσης για τις Γυναίκες στην Ευρώπη.

 

Κούβελα Φωτεινή
Υπεύθυνη Γραμματείας Ισότητας ΟΤΟΕ

Ακολουθήστε μας