header image

7η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΤΟΕ

23/11/2006

ΟΤΟΕ

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην 7η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Γυναικών τραπεζοϋπαλλήλων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Athens Imperial, με θέμα «Οργανώνοντας τις Γυναίκες στις τράπεζες».

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Ευγενία Τζουμάνη, η βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Άτζελα Γκερέκου, η υπεύθυνη Τομέα Γυναικών της Ν.Δ. κ. Αικατερίνη Καμπίτση, το μέλος του Τμήματος Γυναικών του ΚΚΕ κ. Χρυσούλα Λαμπούδη, η υπεύθυνη Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ κ. Αυγή Θεοδόση, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρου, η Γραμματέας Γυναικών της ΓΣΕΕ κ. Ρέα Γκούβερη, η Γραμματέας Γυναικών της ΑΔΕΔΥ κ. Δέσποινα Σπανού, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ κ. Πρόδρομος Χαραλάμπους, η υπεύθυνη Γυναικών του ΕΚΑ κ. Δημητρίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων γυναικείων οργανώσεων.

Η Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ, από την ημέρα ίδρυσή της πριν από 15 χρόνια, έχει πρωτοστατήσει στη διεκδίκηση ζωτικών αιτημάτων, που αφορούν τόσο στην διεκδίκηση ίσων ευκαιριών μέσα στις τράπεζες για τις γυναίκες, όσο και στην καθιέρωση ρυθμίσεων για την ισότητα των φύλων.

«Είμαστε οι μόνες στην Ελλάδα, που προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία της προσωπικότητας της εργαζομένης και του εργαζόμενου, και οι πρώτες που παρουσιάσαμε το μεγάλο ζήτημα της ηθικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας» τόνισε στην ομιλία της η Γραμματέας Ισότητας της ΟΤΟΕ κ. Βάσω Βογιατζοπούλου, και πρόσθεσε ότι « η επόμενη χρονική περίοδος στις τράπεζες θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, κυρίως όμως θα επηρεάσει δυσμενέστερα τις γυναίκες εργαζόμενες του κλάδου μας, γι' αυτό και πρέπει όλες μαζί να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, ενώνοντας τη πείρα μας, τη φωνή μας τη δράση μας.»

«Η επαφή μας είναι η δύναμή μας!!!» τόνισε η κ. Βογιατζοπούλου και κάλεσε όλες τις γυναίκες από όλες τις τράπεζες να συμμετέχουν και να αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους δίνεται και μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε η Γραμματεία Ισότητας (με την βοήθεια του Ινστιτούτου Εργασίας της ΟΤΟΕ), ώστε να μπορούν να ενημερώνονται και να ενημερώνουν για τα προβλήματα που τις απασχολούν, παρέχοντας τους την απαιτούμενη εχεμύθεια.

Κατά την διάρκεια τη Συνδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου της ΟΤΟΕ κ. Α. Λάκκας, μίλησε για την αξία της συνδικαλιστικής επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου και παρουσίασε ζωντανά τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία συνάδελφος τραπεζοϋπάλληλος από την Κύπρο μίλησε ζωντανά και απηύθυνε χαιρετισμό στην Συνδιάσκεψη.

«Στόχος μας είναι» κατέληξε η κ. Βογιατζοπούλου «η άμεση επικοινωνία και ο διάλογος με τις συναδέλφισσες, όπου και αν βρίσκονται, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και την αποξένωση που αυτές δημιουργούν. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του διαδικτύου και της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης :http://www.otoe.gr/isotita, που είναι ανοιχτή για όποια τραπεζοϋπάλληλο θέλει να μιλήσει, να ενημερωθεί, να μοιραστεί, να εκμυστηρευτεί, να καταγγείλει».

Σημειώνεται ότι αύριο ξεκινούν οι εργασίες του 28ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, στο οποίο θα λάβουν μέρος 648 αντιπρόσωποι 60.000 εργαζομένων στις τράπεζες, και το οποίο θα γίνει στο Ξενοδοχείο Athens Imperial (Αχιλλέως και Αλεξάνδρου, Πλ. Καραϊσκάκη).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Ακολουθήστε μας