header image

50 χρόνια Ο.Τ.Ο.Ε., Αγώνες των γυναικών στις Τράπεζες

01/03/2005

ΟΤΟΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

1 Ιουνίου 1955, δεκατρείς Σύλλογοι Τραπεζικών Υπαλλήλων υπέγραψαν το ιδρυτικό κείμενο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Τ.Ο.Ε.).

Από τότε πέρασε μισός αιώνας.

Η Ο.Τ.Ο.Ε. φέτος γιορτάζει 50 χρόνια ζωής, που υπογράφονται από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των τραπεζοϋπαλλήλων. Αγώνες που σημάδεψαν το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας και άνοιξαν δρόμους για όλους τους εργαζόμενους στη Ελλάδα.

Οι επιτυχίες της Ο.Τ.Ο.Ε. για το 5νθημερο, το ωράριο, το Ενιαίο Μισθολόγιο, τη αποτροπή των απολύσεων, που σχεδίαζαν οι τραπεζίτες, την εξασφάλιση της αυτοτέλειας των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων στις Τράπεζες, δημιούργησαν για την Ομοσπονδία, μια νέα δυναμική μέσα στον τραπεζικό συνδικαλιστικό χώρο, στην αρχή, και αργότερα στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.

Η Ο.Τ.Ο.Ε. γιορτάζει τα 50 της χρόνια με μια σειρά εκδηλώσεων, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, στις 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας, για να τιμήσει τις εργαζόμενες στις Τράπεζες, με την εκδήλωση της Γραμματείας Ισότητας:


50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΟΕ, ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Η 8 του Μάρτη, μέρα μνήμης, απολογισμού και αποφάσεων, για τις γυναίκες σ΄ όλο τον κόσμο, είναι η κατάλληλη μέρα για να αναδείξουμε τους αγώνες των γυναικών τραπεζοϋπαλλήλων, για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας μέσα στις τράπεζες. Είναι η κατάλληλη μέρα για τις εργαζόμενες γυναίκες να αξιώσουν αποφασιστικά την τήρηση των δικαιωμάτων τους, αλλά και να κατανοήσουν τις δυνατότητες που τους πρόσφερε το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 50 χρόνια της Ομοσπονδίας μας,

Την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2005, ώρα 18:30,

στο Συνεδριακό κέντρο της Τραπέζης Πειραιώς,

Κατούνη 12-14


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της ΟΤΟΕ, συν. Δημήτρη Τσουκαλά
  • Χαιρετισμό από τον Γ. Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Χρήστο Γκόρτσο.
  • Χαιρετισμό από τη Γραμματέα Ισότητας συν. Βάσω Βογιατζοπούλου
  • Προβολή φιλμ μικρού μήκους για τους αγώνες των γυναικών
  • Ομιλία της κας Μαρίας Ντότσικα, Διδάκτορα Εργατικού Δικαίου, με θέμα: τις πολιτικές ισότητας και τα δικαιώματα των γυναικών τραπεζοϋπαλλήλων, τις τελευταίες δεκαετίες,
  • Έκθεση έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και χειροτεχνίας, από εργαζόμενες στις Τράπεζες, η οποία θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Γκαλερί καφέ «το Μουσείο», της Τραπέζης Πειραιώς, Κατούνη 12-14, στα Λαδάδικα
  • Μουσική από το τρίο εγχόρδων FEMINA (Τσέλο-βιολί-βιόλα)


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος - Ο Γ. Γραμματέας

Ακολουθήστε μας