header image

6η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Γυναικών Τραπεζοϋπαλλήλων

20/11/2003

ΟΤΟΕ

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2003


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη γυναικών τραπεζοϋπαλλήλων



Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 6ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης Γυναικών, που έγιναν στο ξενοδοχείο Κάραβελ με θέμα:«Θέση και εξέλιξη των γυναικών στον Τραπεζικό κλάδο».

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στον χαιρετισμό του προς τους συνέδρους τόνισε, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αντιμετωπίζει ως βασική προτεραιότητα την κατάκτηση της Ισότητας και των ίσων ευκαιριών στην πράξη, σε κάθε εργασιακό χώρο του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων. Και πρόσθεσε, ότι τα προβλήματα επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, η ποιότητα της δουλειάς και του ελεύθερου χρόνου δεν είναι μόνο γυναικεία θέματα.

Η Γραμματέας Ισότητας της ΟΤΟΕ κ. Βάσω Βογιατζοπούλου, είπε ότι η 6η Συνδιάσκεψη Γυναικών της ΟΤΟΕ συνεχίζει την προσπάθεια για την κατάκτηση της θέσης που αρμόζει στην γυναίκα και παρουσίασε τα δύο θέματα που απασχόλησαν την φετινή συνδιάσκεψη. Το πρώτο θέμα είναι η κατανόηση της θέσης της γυναίκας τραπεζοϋπαλλήλου και το δεύτερο η ηθική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

Τις εργασίες της συνδιάσκεψης παρακολούθησαν τα μέλη του προεδρείου της ΟΤΟΕ καθώς και η κ. Έφη Μπέκου Γ. Γραμματέας Ισότητας, η κ. Σούλα Ευθυμίου μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του τομέα γυναικών του ΠΑΣΟΚ, η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά βουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος των γυναικών της ΝΔ, η κ. Σούλα Πανάρετου μέλος της πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, η κ. Αλέκα Γιαννούση μέλος της Διατμηματικής Επιτροπής της Κ.Ε. του ΚΚΕ για την ισοτιμία των γυναικών, η κ. Μαρία Φραγκιαδάκη μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και υπεύθυνη της γραμματείας γυναικών της ΓΣΕΕ, και η κ. Δέσποινα Σπανού μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και υπεύθυνη της γραμματείας γυναικών της ΑΔΕΔΥ.

Τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης θα τεθούν υπόψη του 27ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ , οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Ακολουθήστε μας