header image

4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών της UNI UNION

06/12/2014

Η 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών της UNI πραγματοποιήθηκε στο Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής 4 & 5 Δεκεμβρίου 2014.

Ήταν μια πάρα πολύ πετυχημένη διάσκεψη , με 700 γυναίκες συνέδρους, απ' όλο τον κόσμο.

Εκατοντάδες γυναίκες συναντήθηκαν στο Κέιπ Τάουν για να συζητήσουν για τον αγώνα για μια δικαιότερη και πιο ισότιμη κοινωνία.

Με μια σειρά από ζωντανές μουσικές ,χορευτικές παραστάσεις και παθιασμένες ομιλήτριες, η

Διάσκεψη επανεξέλεξε ομόφωνα την Denise Mcguire ως Πρόεδρο της Παγκόσμιας UNI Ίσων Ευκαιριών.

Στη διάσκεψη πέρασαν όλα, ( και τα πέντε ), προτάσεις - ψηφίσματα, ομόφωνα.

Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε δυνατές και προσωπικές ομιλίες από την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα της UNI Christy Hoffman, αλλ.α και την Annie Hill μέλος της CWU, οι οποίες είπαν στο συνέδριο για τις εμπειρίες τους από το να είσαι γυναίκα στο εργατικό κίνημα.

Μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση τις δύο ημέρες ήταν οι μισθολογικές ανισότητες των φύλων παγκόσμια, η υγεία, η ισότητα των κοινωνιών και η ισότητας των αμοιβών, καθώς και οι μορφές βίας στο χώρο εργασίας.

Επικεφαλής της UNI Ίσων Ευκαιριών Veronica Fernandez καλωσόρισε τις αντιπροσώπους με μια πρόσκληση για δράση.

"Για τέσσερα χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε για την εξάλειψη των διακρίσεων, τις διαφορές στις αποδοχές των δύο φύλων και τις ανισότητας των φύλων."

"Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο - ενώνουν τα χέρια και στέκονται όρθιες για δίκαιη και ισότιμη κοινωνία..Είναι καιρός για τις γυναίκες να αναλάβουν τη θέση που δικαιωματικά τους ανήκει, στο χώρο εργασίας, για να απολαύσουν την ίση αμοιβή και να ζήσουν με ελευθερία , χωρίς φόβο. "

Η Σοφία Κάντα, Γραμματέας Ισότητας και πολικά υπεύθυνη της Δομής Ισότητας της ΟΤΟΕ, συμμετείχε στη Συνάντηση

Γυναικών της UNI, που έγινε στο Capetown.

Παρενέβη και ενημέρωσε τις συνέδρους για την ελληνική πραγματικότητα που αφορά τις γυναίκες εργαζόμενες και τις επιπτώσεις από τη κρίση.

Επίσης τοποθετήθηκε στο θέμα της Βίας κατά των γυναικών και στις προσπάθειες των συνδικάτων να το αντιμετωπίσουν και να το σταματήσουν.

 

Ακολουθήστε μας