header image

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

02/06/2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Η Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ, με μεγάλη έκπληξη, βλέπει ότι το Υπουργείο Οικονομικών, ως εργοδότης, αρνείται να συμμορφωθεί με προσωρινά εκτελεστές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών, που αναγνωρίζουν την ακυρότητα της απόλυσης καθαριστριών του Υπουργείου αυτού.

Το Υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι αποφάσεις αυτές, εφόσον η εκτελεστότητά τους δεν έχει αρθεί από τον Αρειο Πάγο, είναι απόλυτα δεσμευτικές για τον εργοδότη και ότι το Σύνταγμα απαιτεί ρητά από το Δημόσιο να εκτελεί τις δικαστικές αποφάσεις.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι, αρνούμενο να εκτελέσει τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου, παραβιάζει σειρά θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία κατοχυρώνονται από το Σύνταγμά μας, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και άλλες διεθνείς συμβάσεις, καθώς και από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα δικαιώματα σε δικαστική προστασία, εργασία, αμοιβή και κοινωνική ασφάλιση, και την κορωνίδα των δικαιωμάτων:το δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά τελικά και αυτό το δικαίωμα στη ζωή.

Είναι απίστευτο και πρωτοφανές, το κράτος, που απαιτεί από τους πολίτες να σέβονται τη δικαστική εξουσία και να εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις, να αγνοεί εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις και να παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα, προσβάλλοντας έτσι κάθε έννοια κράτους δικαίου και εκθέτοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Η Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ, θα αποστείλει την παρούσα επιστολή στα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Θεσμικά όργανα.



Αθήνα, 2 Ιουνίου 2014



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Τηλ. Επικ. 2103388279, website:www.otoe.gr/isotita

Email:isotita@otoe.gr
Ακολουθήστε μας