header image

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

13/02/2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ της

ΟΤΟΕ


Αθήνα 13Φεβρουαρίου 2013

Προς τους

Συλλόγους - Μέλη της ΟΤΟΕ


Αγαπητές συναδέλφισσες,

Η Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ, καλεί τις συναδέλφισσες του κλάδου, με αφορμή την 8η Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, να πάρουμε μια ανάσα από την καθημερινότητα, να διασκεδάσουμε, να συγκινηθούμε, να παρακολουθήσουμε Θέατρο.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, την Δευτέρα 11 Μαρτίου, την Τρίτη 12 Μαρτίου και την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο θέατρο Booze Upstairs Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, να παρακολουθήσουμε στην παράσταση της Άννας Χατζησοφιά :

«Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω»

Μια σύγχρονη σουρεαλιστική, συναισθηματική κωμωδία, με την φόρμα μιας θεατρικής πρόβας που εξελίσσεται σε παράσταση και με άξονα την εξάρτηση που έχουν οι γυναίκες με τη μόδα και τα ρούχα. Ψηλαφεί τις σχέσεις μητέρας-κόρης, την εξάρτηση από το άλλο φύλο, την λατρεία του σουτιέν, τα ρούχα της έμμηνου ρήσης, θυμάται την πρώτη φορά που έκανε σεξ, αντιμετωπίζει κατάματα αλλά και με αισιοδοξία την μαστεκτομή, πέφτει θύμα βιασμού, μιλάει για την φιλαρέσκεια και το ντρεσάρισμα της θηλυκότητας, τεμαχίζει μια Kellybag, στήνεται στις ουρές τις ανεργίας φορώντας ψηλά τακούνια, καταστρέφει το λευκό όραμα του νυφικού και φοράει πάντα μαύρα.

Μέσα από μια σύνθεση μονολόγων, ντουέτων, κουαρτέτων παραβάσεων και videoanimation ανακαλύπτουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το ντύσιμο της γυναίκας με τις πιο σημαντικές και απόκρυφες στιγμές της ζωής της. Οι πέντε ηθοποιοί ερμηνεύουν 26 ρόλους, που μας παραπέμπουν χρονικά μέσα από τις ιστορίες τους, σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας από τα fifties έως τη σημερινή κρίση, με ενδιάμεσους σταθμούς τη μεταπολίτευση, το «ταγάρι look» και τα τρελά eighties. Μέσα από εμπειρίες-σταθμούς στη ζωής τους, που καταγράφηκαν με αναφορές στη μόδα της κάθε περιόδου, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας η προσωπική αλήθεια της κάθε γυναίκας.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:Νικολέττα Βλαβιανού, Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα και Ελένη Φίλιππα (Με την ευγενική συμμετοχή σε βίντεο προβολή των:Θανάση Ευθυμιάδη, Κώστα Ευρυπιώτη, Κώστα Κόκλα, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Πάνου Σκουρολιάκου).

Κείμενo - Σκηνοθεσία:Άννα Χατζησοφιά , Βοηθός Σκηνοθέτη: Διονύσης Τσιλιμιδός, Κοστούμια: Χρήστος Πετρίδης (Οίκος Faliakos by Petridis), Σκηνικά - Video Animation: ΛίναΜαντίκου, Χορογραφία: Βαλεντίνη Βεργοπούλου, Φωτισμοί:Διονύσης Γαγάτσος & Σεραφίνα Σιδέρη, Μουσική & Sound Design:Ισμήνη Πεπέ, Φωτογραφίες: Μελίνα Δοσίου.

Τιμή πρόσκλησης 6 Ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής:στα τηλ. 210-3647666 και 210-3642712, email:otoe@otoe.gr , φαξ:210 3640429 (δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, ημέρα παράστασης, τηλέφωνο επικοινωνίας και Σύλλογο).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις (160 άτομα).

Οι προσκλήσεις θα διατίθενται από τα γραφεία της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα, 4ος όροφος από το συν. Γιώργο Ρούσσο) από 1 έως και 7 Μαρτίου.

 

Παρακαλούμε να ενημερωθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΤΑ

Γραμματέας Ισότητας ΟΤΟΕ

(τηλ. 210-3642712)

Ακολουθήστε μας