header image

8 ΜΑΡΤΗ 2012 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

02/03/2012

8 ΜΑΡΤΗ 2012 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Με ενότητα, όραμα, αγώνα


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σήμερα 8 Μάρτη 2012, ημέρα τιμής στους αγώνες των Γυναικών σ΄ όλο τον κόσμο, θα μιλήσουμε από καρδιάς για τις βίαιες ανατροπές, που συντελούνται στις ζωές μας και την απόφασή μας να τις ανατρέψουμε.

Ταλαντευόμενες ανάμεσα στην οργή και στο φόβο, διαπιστώνουμε πως τίποτα απ' όσα γνωρίζαμε ως σήμερα δεν ισχύει και όλα καταρρέουν...καταρρέουν με πάταγο!

Μέσα σε δύο χρόνια και μετά από δύο μνημόνια, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και κοινωνικά βάρβαρη επίθεση με νόρμες που θυμίζουν τον καπιταλισμό του 19ου αιώνα.

Η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η κατάλυση του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, η συντριβή των εργασιακών σχέσεων, η απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης και η κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, είναι τα «σωτήρια» μέτρα της Τρόικας, που επιβάλλονται στην Ελληνική κυβέρνηση και υλοποιούνται νομοθετικά, καταλύοντας βάναυσα τον Συνταγματικό χάρτη της χώρας, καταργώντας κάθε έννοια εργατικού δικαίου και πληγώνοντας τη Δημοκρατία.

Μπήκαμε στο «τρενάκι του τρόμου» και δεν προλαβαίνουμε ούτε να ουρλιάξουμε από την ταχύτητα των επιθέσεων.

Γιατί πάντα ο καπιταλισμός υπέβαλε τη ζωή, ανθρώπινη ή μη, στη λογική του κέρδους. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο .

Η ένταση, όμως και το εύρος αυτής της επίθεσης, είναι πρωτόγνωρα.

Στην Ιρλανδία χθες, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία σήμερα, σε όλη την Ευρώπη αύριο, είμαστε Γυναίκες:

· Που ισοπεδώνονται από τον οδοστρωτήρα μιας Ιστορίας, που αποφασίζεται από την κίνηση των χρηματαγορών.

· Που ωθούνται από τους εργοδότες σε υποχρεωτική μερική απασχόληση, σε ακόμα πιο μειωμένες αποδοχές πολλές φορές χωρίς ασφάλιση, σε αναξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και τελικά σε ανεργία και φτώχεια.

· Που σηκώνουν στις πλάτες τους ακόμα περισσότερα βάρη, μετά την κατάρρευση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού μοντέλου.

· Που υφίστανται την σκοταδιστική αναβίωση της θεωρίας της «επιστροφής της Γυναίκας στο σπίτι».

Κυκλοφορούμε σε μια Αθήνα που καίγεται και ξανακαίγεται. Με τυφλές εξεγέρσεις, πλιάτσικο, κρατική βία, άστεγους που πολλαπλασιάζονται, πεινασμένους στις ουρές σε συσσίτια, νέες και νέους άνεργους που μεταναστεύουν.


Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο με καχυποψία και αναζητούμε νησίδες, που ενωμένες μπορούν να δημιουργήσουν μια καινούργια Χώρα.

Οι Γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, συνδικαλίστριες, πολίτες αυτής της χώρας, είμαστε παρούσες και έχουμε τη δύναμη, μαζί με όλους τους εργαζόμενους

· Να δημιουργήσουμε τον κόσμο από την αρχή,

· Να ξαναγράψουμε την Ιστορία,

·Να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στο μέλλον...

ΜE ΕΝΟΤΗΤΑ

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε μια επιλογή να ενισχύσουμε και να δυναμώσουμε τους συλλόγους και την Ομοσπονδία.

Η οργανωμένη μας έκφραση και φωνή, η συσπείρωση και η πίστη στις αποφάσεις μας είναι το ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ που μας έμεινε. Αλλά είναι δυνατό όπλο. Αρκεί να υπερβούμε τις κομματικές αγκυλώσεις και τα συνήθη στερεότυπα και να χτίσουμε πάνω στις αλήθειες ένα αρραγές μέτωπο εργαζομένων στις τράπεζες, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Αρκεί να κατανοήσουμε, ότι ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, που αφορά όλους μας και κάθε μάχη που δίνεται σε μία χώρα είναι μία δική μας υπόθεση, είναι Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗ.

ΜE ΟΡΑΜΑ

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ευρώπης και της Ελλάδας, οραματιζόμαστε, ένα νέο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Κοινωνικό Μοντέλο, που θα βελτιώνει τη ζωή των εργαζομένων, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας με ασφάλεια και προστασία και θα επενδύει στην ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με την ενεργή συμμετοχή ανδρών και γυναικών.

üΑυτή η κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη και Ελλάδα, δεν θα συνδέει την ανάπτυξη με το κέρδος και την ισοπέδωσή μας, θα σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και το ρόλο των συνδικάτων θα κατοχυρώνει και θα προστατεύει τον κοινωνικό διάλογο.

üΑυτή η Ευρώπη και η Ελλάδα, θα αποτελεί πηγή ισότητας, προόδου και ελπίδας για όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους και πολίτες.

ΜΕ ΑΓΩΝΑ

Στην πιο κρίσιμη στιγμή στην Ιστορία μας, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με μια «αληθινά ειρηνική εξέγερση». Συμμετέχουμε στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συλλόγων και της Ομοσπονδίας. Συντονίζουμε τον αγώνα μας με όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το μήνυμα εκατοντάδων Ευρωπαίων εργαζομένων πρέπει να υψωθεί δυνατά, αποφασιστικά.

Μία βοή που θα αισθανθούν όλοι, εχθροί και φίλοι.

Είμαστε η καρδιά της Ευρώπης, εκείνες και εκείνοι που θα φτιάξουν τον 21ο αιώνα.

Οι Γυναίκες είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα για ισότητα και αξιοπρέπεια.

  • Τα όνειρα καθιστούν εφικτό το αδύνατο,
  • Η αφοσίωση καθιστά πιθανό το εφικτό και
  • Ο αγώνας κάνει το πιθανό πραγματικότητα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ της ΟΤΟΕ

Ακολουθήστε μας