header image

Στρατηγικές Προτεραιότητες για την Διεπαγγελματική Ομάδα Ίσων Ευκαιριών της UNI

25/06/2011

Απόφαση Νο 1

 

Στρατηγικές Προτεραιότητες για την Διεπαγγελματική Ομάδα

Ίσων Ευκαιριών της UNI

Η Παγκόσμια Στρατηγική της UNI θέτει συνολικά σύνολα 5 στρατηγικούς στόχους δράσης από το Ναγκασάκι ως το Κέιπ Τάουν (2010-2014) για την ανάπτυξη και ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών της Παγκόσμιας Οργάνωσης UNI και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών και συναφών κλάδων.

Με βάση αυτούς τους 5 Στρατηγικούς Στόχους και την Απόφαση για την Εκπροσώπηση των Γυναικών στην Παγκόσμια UNI που προτείνεται για έγκριση από το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο UNI, καθορίστηκαν οι ακόλουθες προτεραιότητες και στόχοι από την Διεπαγγελματική Ομάδα Ίσων Ευκαιριών UNI.

Αυτές οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι συναφείς στόχοι τους θα αποτελέσουν τη βάση του στρατηγικού προγράμματος δράσης για τις Ίσες Ευκαιρίες της UNI για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Λόγω της διεπαγγελματικής διάστασης της ατζέντας των Ίσων Ευκαιριών της UNI, βασικό παράγοντα επιτυχίας αποτελεί η ευθυγράμμισή της με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το Τμήμα Στρατηγικών Εκστρατειών και Οργάνωσης (UNISCORE).


1. Παγκόσμιες και Περιφερειακές εκστρατείες

Η UNI Ίσες Ευκαιρίες θα συνεργαστεί στενά με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE (Στρατηγικές Εκστρατείες, Οργάνωση, Έρευνα και Εκπαίδευση) για την εξασφάλιση της ισότητας ευκαιριών σε στοχευμένες πολυεθνικές εταιρείες.

Οι δραστηριότητες στις πολυεθνικές εταιρείες θα κατευθύνονται από τον επικεφαλή του αντίστοιχου Κλάδου της UNI σε στενή συνεργασία με τις παγκόσμιες και περιφερειακές συντονιστικές επιτροπές και τις συνδικαλιστικές συμμαχίες στις πολυεθνικές εταιρίες .


Στόχοι:

α) Έρευνα προσανατολισμένη στη δράση για να υποστηριχθούν οι Παγκόσμιες και Περιφερειακές Συμφωνίες

α1. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να εξασφαλιστεί ότι η έρευνα σε στοχευμένες παγκόσμιες και περιφερειακές εταιρείες καλύπτει ζητήματα φύλου και ίσων ευκαιριών και τροφοδοτεί την βάση δεδομένων της UNI για τις πολυεθνικές.
α2. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να προωθήσει on-line έρευνες σε ετήσια βάση σε στοχευμένες παγκόσμιες και περιφερειακές εταιρείες για να διασφαλιστεί η εφαρμογή και βελτίωση των παγκόσμιων και περιφερειακών συμφωνιών από την προοπτική φύλου και ισότητας ευκαιριών και η χρήση της έρευνας για τη δημιουργία οδηγιών για τις καλύτερες πρακτικές.

β) Νέες Παγκόσμιες και Περιφερειακές Συμφωνίες

β1. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για τη στήριξη εκστρατειών για σύναψη συμφωνιών σε συγκεκριμένες εταιρείες οι οποίες θα περιλαμβάνουν διατάξεις με προοπτική φύλου και ισότητας ευκαιριών.

β2. Θα συντάξει πρόταση για ρήτρες βέλτιστων πρακτικών στις Παγκόσμιες και Περιφερειακές Συμφωνίες οι οποίες :

β2.1 Θα προωθούν την ισότητα μέσω του mainstreaming (στο κύριο ρεύμα).

β2.2 Θα απαγορεύουν τις διακρίσεις φύλου ή σεξουαλικών προτιμήσεων

β2.4 Θα αναλάβουν δράση για την προώθηση της ενσωμάτωσης των γυναικών στην αγορά εργασίας

β2.4 Θα σχεδιάσουν προγράμματα για τις γυναίκες και τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες για να τις «εξοπλίσουν» για ηγετικούς ρόλους.

β2.5 Θα δημιουργήσουν ηγετικές δομές για γυναίκες

β2.6 Θα αναφέρονται και θα διασφαλίζουν το δικαίωμα στην αναπαραγωγή και θα βελτιώνουν τις διατάξεις για την προστασία της μητρότητας και της πατρότητας.

β2.7 Θα αναφέρονται στον ιό HIV / AIDS.

β2.8 Θα αναφέρονται στην ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

β2.9 Θα ενθαρρύνουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη

Αυτές οι ρήτρες για βέλτιστες πρακτικές θα τεθούν στην Παγκόσμια Επιτροπή Γυναικών για έγκριση.



γ)Απολύτως Όλοι

Θα συνεργαστούν με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να διασφαλίσουν ότι οι γυναίκες, οι άνδρες και όλες οι κατηγορίες εργαζομένων θα συμμετέχουν στις εκστρατείες και τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη και την βελτίωση των παγκόσμιων και περιφερειακών συμφωνιών.

2. Οργάνωση και ανάπτυξη ικανοτήτων

Η UNI Ίσες Ευκαιρίες θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις, το τμήμα UNI SCORE και τις άλλες διεπαγγελματικές Ομάδες της UNI για να κερδίσει συνδικαλιστική αναγνώριση ένωσης και να διευκολύνει την περαιτέρω συνδικαλιστική ανάπτυξη των γυναικών, των μεταναστών (με και χωρίς χαρτιά), των εργαζόμενων με ειδικές ανάγκες, των εργαζόμενων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, των έκτακτων υπαλλήλων (συμβασιούχων), των υπαλλήλων μέσω πρακτορείων εργασίας και των εργαζομένων με άτυπες μορφές απασχόλησης, και για την ενσωμάτωση των ίσων ευκαιριών στους τομείς της UNI και στις περιφέρειες.

Στόχοι:

α)Να αποκτήσουν δικαιώματα συνδικαλιστικής αναγνώρισης και να ενισχύσουν τη δύναμη των συνδικάτων

α1. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να ενθαρρύνει την η οργάνωση των εργαζομένων γυναικών, των μεταναστών (με και χωρίς χαρτιά), των εργαζόμενων με ειδικές ανάγκες, των εργαζόμενων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, των έκτακτων υπαλλήλων (συμβασιούχων), των υπαλλήλων μέσω πρακτορείων εργασίας και των εργαζομένων με άτυπες μορφές απασχόλησης και θα αυξήσει την κάλυψη των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την επίτευξη αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και ίσης μεταχείρισης για όλους τους εργαζόμενους.

α2. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να χτίσει ηγετικές ομάδες γυναικών που θα εφαρμόσουν στρατηγικές συνδικαλιστικής στράτευσης στις χώρες τους, στις περιφέρειές τους, στις ομάδες και στους κλάδους τους, διαδίδοντας τη διάσταση του φύλου στις οργανώσεις και στους συναδέλφους τους,

α3. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για την εφαρμογή των προγραμμάτων, των δράσεων, των εκστρατειών κ.λπ. με στόχο την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα ευθύνης.α4. Θα συνεργαστεί με τις Περιφερειακές Οργανώσεις της UNI για να δημιουργήσει και να διατηρήσει περιφερειακά, υποπεριφερειακά και εθνικά δίκτυα γυναικών που θα χρησιμοποιούν e-mail και ιστοσελίδες για να μοιράζονται νέα και δραστηριότητες.

α5.Θα συνεργαστεί με τις Περιφερειακές Οργανώσεις της UNI για να ενθαρρύνει τις οργανώσεις μέλη να αναγνωρίσουν την ανάγκη οργάνωσης των εργαζόμενων γυναικών και την προώθηση της ισότητας των φύλων, συζητώντας και δημοσιεύοντας θέματα ισότητας φύλων.


β)
Οργάνωση της ανάπτυξης των ικανοτήτων


β1. Θα συνεργαστεί με την UNI SCORE για την εφαρμογή της διάστασης του φύλου και της ισότητας στην οργάνωση μελών και τη δημιουργία προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων.

β2. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για την ανάπτυξη προγραμμάτων και σχεδίων για να στηρίξει τη διοργάνωση εκστρατειών για τις γυναίκες εργαζόμενες, τους μετανάστες (με και χωρίς χαρτιά), τους εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες, τους εργαζόμενους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τους έκτακτους υπαλλήλους (συμβασιούχους), υπαλλήλους μέσω πρακτορείων εργασίας και εργαζόμενους με άτυπες μορφές απασχόλησης.

β3. Μαζί με τις Περιφερειακές Οργανώσεις της UNI θα δημιουργήσεις προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων, υποστηριζόμενη από Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ισότητας.

γ) Οργάνωση μελών

Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI και τις Περιφερειακές Οργανώσεις για να ενθαρρύνει τους συνεργάτες τους να θέσουν στο κύριο ρεύμα την οργάνωση και εκπροσώπηση των εργαζομένων γυναικών

δ) Ικανότητα να αναπτύξει οργανωτικές δεξιότητες και καμπάνιες


δ1.Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για την ενδυνάμωση των γυναικών με δεξιότητες, γνώσεις, και διαπραγματευτικές ικανότητες σε θέματα γυναικών και για να αναλάβουν ηγετικές θέσεις/ θέσεις λήψης αποφάσεων στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα.

δ2.Θα συνεργαστεί με τις Περιφερειακές Οργανώσεις της UNI και το τμήμα UNI SCORE για να διασφαλίσει ότι η εκπαίδευση των στρατολογητών, των οργανωτών και των εκπαιδευτών των οργανώσεων μελών θα καλύπτουν θέματα ισότητας φύλων και ίσων ευκαιριών.

ε)Forum Οργανωτών της UNI

Θα συνεργαστεί με την UNI SCORE για να διασφαλιστεί η επικέντρωση σε θάματα ίσων ευκαιριών για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.






στ)Εργαλεία επικοινωνίας



στ1.Θα συνεργαστεί Θα αναπτύξει αποτελεσματικά εργαλεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων μέσων on-line και ιστοσελίδα.



στ2.Θα δημιουργήσει ενημερωτικό δελτίο για δημοσίευση online κάθε τέσσερις μήνες, στα αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά.



στ3. Θα φτιάξει φυλλάδια για την ισότητα των φύλων και ζητήματα ίσων ευκαιριών



στ4. Θα δημιουργήσει ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για συλλογή δεδομένων και ειδήσεις από όλο τον κόσμο.



στ5.Θα καμπάνιες ενημέρωσης ώστε να διασφαλίσει ότι οι απλοί εργαζόμενοι γνωρίζουν και είναι σε θέση να συνδέσουν την κατάσταση στο εθνικό επίπεδο με τις διεθνείς στρατηγικές.



3. Θέσεις εργασίας με κοινωνική ασφάλιση και δικαιοσύνη για όλους

H UNI Ίσες Ευκαιρίες θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να βελτιώσει τα ελάχιστα εργασιακά πρότυπα για τις γυναίκες εργαζόμενες, τους μετανάστες (με και χωρίς χαρτιά), τους εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες, τους εργαζόμενους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τους έκτακτους υπαλλήλους (συμβασιούχους), υπαλλήλους μέσω πρακτορείων εργασίας και εργαζόμενους με άτυπες μορφές απασχόλησης στους κλάδους της UNI .

Στόχοι:

α)Έρευνα προσανατολισμένη στη δράση

Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να δημιουργήσει εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα ισότητας μέσω της έρευνας και της παρακολούθησης των τάσεων σε θέματα ισότητας και τις επιπτώσεις τους στο εργατικό δυναμικό.

β)Καμπάνιες για να βελτιώσει τα εργασιακά πρότυπα

Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να εφαρμόσει στοχευμένες καμπάνιες κατά των Διακρίσεων, της Βίας και του Αποκλεισμού στην εργασία που θα περιλαμβάνουν:

β1. Την καμπάνια της UNI "Stop Violence" (Σταματήστε τη Βία)

β2. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - 8 Μάρτη

β3.Παγκόσμια Ημέρα για Αξιοπρεπή Εργασία - 7 Οκτωβρίου

β4. Τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας - 17 Οκτώβρη

β5. 16 ημέρες ακτιβισμού:Βία-από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου

β6. Τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών - 25 Νοεμβρίου

γ)Επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους


γ1. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα και τις Περιφερειακές Οργανώσεις της UNI, για να εξασφαλίσει ότι η ίση μεταχείριση των εργαζομένων γυναικών, των μεταναστών (με και χωρίς χαρτιά), των εργαζόμενων με ειδικές ανάγκες, των εργαζόμενων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, των έκτακτων υπαλλήλων (συμβασιούχων), των υπαλλήλων μέσω γραφείων εργασίας και των εργαζομένων με άτυπες μορφές απασχόλησης διασφαλίζεται και στηρίζεται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

γ2. Θα συλλέξει πληροφορίες για να προωθήσει τις καλύτερες πρακτικές σε τέτοιες συλλογικές συμβάσεις.

δ)Δέσμευση για τα ανθρώπινα και συνδικαλιστικά δικαιώματα

δ1. Θα παρέμβει προς κάθε κυβερνητική αρχή και εργοδότη που θέτει σε κίνδυνο την αρχή της ισότητας στο χώρο εργασίας.

δ2. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE για να στηρίξει καμπάνιες αλληλεγγύης και προγράμματα με στόχο την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ των περιφερειών, ιδίως στις χώρες υψηλού κινδύνου.

Επιρροή σε πολιτικές και νομοθετικές ρυθμίσεις



Στόχοι:


α) Στρατηγικές συμμαχίες με άλλες κοινωνικές οργανώσεις

Θα ενισχύσει τη συνεργασία και θα πρωτοστατήσει στις Παγκόσμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, την ITUC και άλλες διεθνείς οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τη συμμετοχή των συνδικάτων στη διαμόρφωση πολιτικών για την ισότητα, σε ζητήματα ίσων ευκαιριών σε παγκόσμιο και περιφερειακά επίπεδα.


β) Θα συνεργαστεί με τις περιφερειακές δομές των παγκόσμιων συνδικάτων, τις περιφερειακές συνδικαλιστικές οργανώσεις για να πιέσει τις κυβερνήσεις και τα υπερεθνικά όργανα να εγκρίνουν ή να εφαρμόσουν ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που θα ασχοληθεί με το θέμα της ισότητας


γ) Επέκταση των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους εργαζομένους

Θα συνεργαστεί με την ΔΟΕ και άλλους οργανισμούς για να διασφαλιστεί ότι η ίση μεταχείριση των εργαζομένων γυναικών, των μεταναστών (με και χωρίς χαρτιά), των εργαζόμενων με ειδικές ανάγκες, των εργαζόμενων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, των έκτακτων υπαλλήλων (συμβασιούχων), των υπαλλήλων μέσω πρακτορείων εργασίας και των εργαζομένων με άτυπες μορφές απασχόλησης θα διασφαλίζεται και θα υποστηρίζεται από το εθνικό δίκαιο.



5. Η UNI ως δραστήρια, καινοτόμος οργάνωση ανοιχτής συμμετοχής


H UNI Ίσες Ευκαιρίες θα προωθήσει την ισότητα σε όλες τις στρατηγικές της UNI. Θα συμπεριλάβει τις γυναίκες σε δραστηριότητες που αφορούν την ισότητα φύλων και θα εργαστεί για την καλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών σε όλες τις δομές λήψης αποφάσεων της UNI , με στόχο την εκπροσώπηση τουλάχιστον κατά 40% για το κάθε φύλο.



Στόχοι:


α) Αποτελεσματικό δίκτυο γυναικών


α1. Θα αναπτύξει και θα διατηρήσει ένα ζωντανό παγκόσμιο δίκτυο γυναικών UNI, που θα συνεργάζεται για να βρει μέσα - συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων και εκπαίδευσης- για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων, και πολιτικές που να στηρίζουν την ισορροπία εργασίας και προσωπικής ζωής.


α2. Θα ενθαρρύνει όλες τις περιφερειακές επιτροπές γυναικών να οικοδομήσουν ισχυρά δίκτυα γυναικών στις περιφέρειές τους.


β) Ανάπτυξη μέσων


β1. Θα αναπτύξει πρότυπες πολιτικές για Ίσες Ευκαιρίες Απασχόλησης και Εξέτασης Παραπόνων σχετικά με Σεξουαλική και άλλου είδους Παρενόχληση, Εκφοβισμό και Βία, προς χρήση των οργανώσεων μελών στις χώρες τους και για να τις προτείνουν σε επιχειρήσεις.


β2. Θα αναπτύξει πρότυπες πολιτικές για τη συμμετοχή των γυναικών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις


β3. Αυτά τα πρότυπα πολιτικών και διαδικασιών θα τεθούν για έγκριση στην Παγκόσμια Επιτροπή Γυναικών.


γ) Κατάρτιση για ηγετικές θέσεις


Θα αναπτύξει προγράμματα κατάρτισης για να βοηθήσει τις γυναίκες να αναλάβουν ανώτερες ηγετικές θέσεις και θέσεις λήψης αποφάσεων στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.



δ) Καλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών


δ1. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI και τις Περιφερειακές Οργανώσεις Ενώσεις με στόχο την επίτευξη του 40% εκπροσώπησης για κάθε φύλο σε όλες τις δομές λήψης αποφάσεων της UNI, και στις συνεδριάσεις έως το Παγκόσμιο Συνέδριο το 2014:


δ.1.1. Θα συνεργαστεί με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις και το τμήμα UNI SCORE και όλες τις οργανώσεις μέλη της ώστε να δημιουργήσουν τα απαραίτητα να μέτρα για την επίτευξη του στόχου του 40% εκπροσώπησης για κάθε φύλο ένα σε όλες τις δομές λήψης αποφάσεων και τις συνεδριάσεις.


δ.1.2. Θα επανεξετάζει τις διατάξεις αυτές κάθε 4 χρόνια



δ2. Θα παρέχει καθοδήγηση στις οργανώσεις μέλη σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την παρακολούθηση του αριθμού των γυναικών και των ανδρών που είναι μέλη, στελέχη, σύνεδροι, υπάλληλοι, διοικητικά όργανα, κλπ.


δ3. Θα παρέχει οδηγίες και μέσα στις οργανώσεις-μέλη που θα διαδίδουν τις καλύτερες πρακτικές για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε όλα τα επίπεδα ευθύνης για την επίτευξη του 40%, και μέσω επίβλεψης που θα καταγράφει του στόχους που έχουν επιτευχθεί.


δ4. Με το τμήμα UNI SCORE θα ενθαρρύνει τις οργανώσεις-μέλη να υποβάλλουν ετήσιες εκθέσεις για το πώς χειρίζονται την ισότητα και που έχει σημειωθεί πρόοδος.


ε) Απολύτως όλοι


ε1. Θα συνεργαστούν με τα Παγκόσμια Κλαδικά Τμήματα της UNI, τις Περιφερειακές Οργανώσεις, το τμήμα UNI SCORE και όλες τις οργανώσεις-μέλη για να διασφαλίσουν ότι όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων εκπροσωπούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


ε2. Θα συνεργαστούν με τις διεπαγγελματικές Ομάδες της UNI για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών και της συμμετοχικότητας.



6. Συμμετοχή και εποπτεία


Κάθε Παγκόσμια Επιτροπή Γυναικών θα λαμβάνει ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο προς αυτές τις στρατηγικές προτεραιότητες από την κάθε περιφέρεια και από το τμήμα Ίσων Ευκαιριών της UNI, ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα από τις δραστηριότητές μας και να επικεντρωθεί σε ότι απομένει να γίνει.



7. Οδεύοντας προς το Κέιπ Τάουν 2014



Στόχοι:


α. Ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων που θα διασφαλίζεται και θα υποστηρίζεται από τις συλλογικές συμβάσεις.


β. Ιδανικές καταστάσεις ισότητας και ρήτρες για ηγετικές θέσεις θα περιλαμβάνονται στις Παγκόσμιες και Περιφερειακές συμφωνίες.


γ. Πρότυπες πολιτικές και διαδικασίες που ισχύουν σε επιχειρήσεις και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.


δ. Η επόμενη γενιά των γυναικών της UNI θα εκπροσωπείται ικανοποιητικά στις οργανώσεις – μέλη και στη δουλειά της UNI θυγατρικές και στο έργο της UNI.


ε. Ισχυρά δίκτυα γυναικών σε όλες τις ζώνες.


στ. Η UNI μια Παγκόσμια Οργάνωση με τουλάχιστον το 40% των γυναικών και ανδρών σε όλες τις δομές λήψης αποφάσεων.


ζ. Μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της βίας και βελτιώσεις στην σημερινή κατάσταση.

Ακολουθήστε μας