header image

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΡΑΝ ΚΑΝΤΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

06/07/2011

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ της

ΟΤΟΕ

 

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2011


Προς

τα Μέλη της

Γραμματείας Ισότητας ΟΤΟΕ

tτους Συλλόγους - Μέλη της ΟΤΟΕ



H Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ, μαζί με όλες τις Γυναικείες Οργανώσεις και φορείς, αγωνίζεται με κάθε δυνατό τρόπο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και ιδιαιτέρως για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.


Για το λόγο αυτό, διαμαρτύρεται και λυπάται που το Ελληνικό Φεστιβάλ προσκάλεσε εφέτος να συμμετέχει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του, την παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στην οποία συμμετέχει ο Μπερτράν Καντά.


Ο κ. Μπερτράν Καντά, κακοποίησε μέχρι θανάτου τη σύντροφό του Μαρί Τρεντινιάν το 2003. Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε, εξέτισε την ποινή του και νομίμως βεβαίως κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος.


Άλλο όμως να κυκλοφορεί ελεύθερος και άλλο να αποδεχόμαστε την πρόκληση, που κατά την γνώμη μας αποτελεί, η συμμετοχή του σε μια θεατρική παράσταση με τον τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και την Αντιγόνη, σύμβολο αντίστασης στην ανδρική εξουσία!


Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που αναμφισβήτητα έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού, δεν ακολούθησε δυστυχώς το παράδειγμα του Κεμπέκ και της Βαρκελώνης, που δεν δέχθηκαν την συγκεκριμένη παράσταση και δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία στο θέμα.




ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΤΑ

Γραμματέας Ισότητας ΟΤΟΕ

Ακολουθήστε μας